Normaal tot vochtarme huid

Wil je graag samenwerken naar een mooie, gezonde huid?

Super! Samen gaan we voor het beste resultaat.
Tijdens een eerste afspraak wordt er extra tijd ingepland voor een intake.
Tijdens deze intake worden al jouw wensen besproken en stel ik samen met jou een persoonlijke behandelplan samen.

Vandaar dat ik geen ‘standaard’ behandelingen hanteer. Iedere huid is UNIEK! Dus iedere behandeling is UNIEK! En zal nooit volledig hetzelfde zijn als de vorige keer, omdat de behoefte van de huid ook steeds veranderd.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw huid kan betekenen? Boek dan nu een intake!

De huidverbeterende gezichtsbehandelingen zijn gericht op o.a. de volgende punten:

 • Het versnellen van de celdeling, dat betekent vernieuwing van de opperhuid en minder dikke hoornlaag (‘opfrisssen’ en minder kans op mee-eters).
 • Prikkelen van de bindweefselcellen; hiermee versterken we de lederhuid door stimulatie van de aanmaak van collageen (vergladden).
 • Verbeteren van de huiddoorbloeding; hierdoor gaat er meer zuurstof en voeding naar de cellen.
 • Het onder controle krijgen van pigmentcellen en talgklieren, waardoor er minder oneffenheden opkomen en de huid egaliseert.

Skinclinic Salonbehandeling van de normaal tot vochtarme huid, vermoeide en verouderde (rokers)huid inclusief gezicht - nek en schoudermassage​
Preventie en behandeling van rimpels en fijne lijntjes, verstevigt en lift de huid. Hydrateert, werkt anti-veroudering en vervaagt expressielijntjes.De ideale behandeling voor een betere opbouw van de huid. Aanbevolen bij een vermoeide energieloze huid en een huid met beginnende lijntjes. Prettig aanvoelende behandeling die de huid voorziet van noodzakelijke intensieve werkstoffen.

 • Duur van de behandeling: ca. 75 minuten

 • Prijs: € 65,-

 

Wat is een droge huid?

Een droge huid herken je aan schilfertjes, een trekkerige gevoel. In een optimale situatie is de vochthuishouding van onze huid in balans en heeft ze voldoende huidvetten. Wanneer er te weinig vetten in onze huidbarrière zitten, bestaat de kans dat er vocht verloren gaat in de huid. De PH waarde van de huid zweeft zo rond de 5,5. Deze PH waarde is vrij zuur, dit zure laagje hebben we nodig om de huid zo goed mogelijk gehydrateerd en sterk te houden.
De vet/vocht gehalte van een droge huid is uit balans en heeft een te hoge PH waarde. (Basisch in plaats van zuur.)
Hierdoor is de huid minder goed in staat deze gehydrateerd en sterk te houden. En maakt te weinig vetstoffen (talg) aan. Hierdoor kunnen irritaties en droogtelijntjes ontstaan.
Het is belangrijk om deze huid goed te voeden met de juiste producten en de juiste behandelingen toe te passen.

Vaak heeft een droge huid meerdere oorzaken. Dit kan genetisch bepaald zijn, maar ook invloeden van buitenaf spelen een grote rol:

 • Gebruik van water en zeep

 • Te heet douchen

 • Beroep

 • Huid die gevoelig is voor eczeem

 • Leeftijd

 • Seizoenen (Voornamelijk in de winter)

Wanneer je de huid met een zeep reinigt, worden de huidvetten opgelost. Een droge huid voelt dan wel schoon, maar door te weinig huidvetten verliest ze ook vocht. Waardoor je na het reinigen vaak direct een heel trekkerig gevoel krijgt. Ook wanneer je een langere tijd onder een (te) hete douche staat, onttrekt dit veel vocht aan je huid. Het is beter om lauwwarm te douchen. Mensen met een huid die gevoelig is voor eczeem, hebben van nature al een droge huid. Dat komt doordat de vet/vocht verhouding uit balans is. Doordat we ouder worden, gaan alle huidprocessen steeds langzamer. Ook onze vet/vochthuishouding verliest haar balans. Hierdoor krijgen we dan ook steeds vaker te maken met een droge huid. Ook in de winter komt een droge huid vaker voor. We gaan in de kou naar buiten, met de vrieskou die om onze wangen heen slaat. Om vervolgens op het werk of thuis lekker bij de CV te zitten. Dit soort temperatuurverschillen maken dat onze huid ook sneller vocht verliest.