Beauty Blogs

Facemapping

Krijg je vaak op dezelfde plekken in je gezicht puistjes, mee-eters of rode vlekken?

‘Face mapping is een methode om aan je gezicht af te lezen wat er zich in je lichaam en organen afspeelt. Het is onderdeel van een ruim 3000 jaar oude traditie uit het Taoïsme en heet ook wel ‘mien shiang’.Het is een mooie manier om te luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen.

Face mapping als hulpmiddel

Uiteraard moet je niet vergeten wat het doet met je voorhoofd als je er met je vieze vingers overheen wrijft bij hard nadenken, of met je wangen wanneer je je telefoon niet schoonmaakt en veel belt. Ook hebben siliconen in haarproducten soms pukkeltjes of mee-eters bij de haargrens als resultaat. Maar, heb je vaak op dezelfde plek een ontsteking, puistje, droge, vette of rode huid? Kijk dan eens waar die plek mee in verband wordt gebracht volgens deze Chinese traditie. Laten we eens kijken met welke organen en systemen de zones op je gezicht corresponderen:

Voorhoofd

Het voorhoofd staat in verbinding met je spijsverteringssysteem. Slaapgebrek, teveel stress of een ongezond dieet zie je terug op je voorhoofd als puistjes of rimpels.

Wenkbrauwen

De ruimte tussen de wenkbrauwen staat voor je lever. De lever speelt een grote rol in het afscheiden van gifstoffen uit je lichaam, zowel uit voeding als emotioneel.

Je slapen

De slapen corresponderen met blaas en nieren. Acne kan daar ontstaan bij infecties of ontstekingen, of bijvoorbeeld bij medicatie die niet goed door je lichaam wordt verdragen.

Ogen

De ruimte onder je ogen heeft te maken met de vochthuishouding van je lichaam. Wallen, donkere kringen of dikke, opgezette ogen kunnen een teken zijn van een ontregelde vochthuishouding, te weinig vocht of stress.

Neus

De neus heeft twee delen: de rechterkant staat voor de rechterzijde van het lichaam, de linkerkant staat in verbinding met het hart. Wanneer roodheid, mee-eters, een vette huid of ontstekingen ontstaan aan de linkerzijde, kan het wijzen op een te hoge bloeddruk of cholesterol.

Wangen

De wangen zijn gerelateerd aan de longen, de milt, maag en dunne darm. Rode wangen of terugkerende ontstekingen op de wangen kunnen duiden op een maagontsteking, op allergieën voor bepaalde stoffen (bijv. zuivel of gluten) of sinusproblemen.

Mond

Het maag- darmstelsel staat specifiek ook in verbinding tot de mond. Mondzweren kunnen duiden op maagzweren of op een te koud of rauw eetpatroon dat de maag te zwaar belast bij het verteren van voedsel.

Kin

De kin en kaaklijn staan in relatie tot het hormonale stelsel en de voortplantingsorganen. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel en vaak hebben vrouwen last van een maandelijkse hormonale ‘outbreak’ op hun kin. Dat kan komen door de natuurlijke schommelingen van de hormonen progesteron, testosteron en oestrogeen, en op een teveel aan stresshormonen.

Onderliggende blokkades

Als je gezond leeft en een goede skincare routine samenstelt belast je je huid al een stuk minder. Maar soms willen huidproblemen, vooral hardnekkige, je iets vertellen over onderliggende blokkades in je lichaam. Zie terugkerende problemen dus vooral als een kans om te onderzoeken wat je lijf je wil vertellen.’

Schoonheidssalon Rosmalen Den Bosch voor Eczeem , couperose, huidveroudering, droge huid, pigmentvlekken, rosacea, psoriasis, eczeem

Dagelijkse huidverzorgingsroutine

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine is belangrijk om je huid optimaliseren. Door dagelijks elke ochtend en avond een aantal stappen toe te passen creëer jij de beste versie van je huid. Omdat iedere huid anders is zijn de productcombinaties per huid ook verschillend. In deze blog vertel ik jou wat de stappen van een dagelijkse routine voor huidverzorging zijn en waarom het zo belangrijk is om je huid dagelijks goed te verzorgen.

Stap 1: Clean je huid met een gezichtsreiniger

Je begint je dagelijkse huidverzorgingsroutine altijd met het reinigen van de huid. Dit doe je elke ochtend en avond met een cleanser. Ik raad je aan om het twee keer achter elkaar te doen. Na de eerste keer reinigen heb je namelijk nog niet voldoende vuil van de huid kunnen verwijderen. De eerste keer is voor om vuil, talg, afvalstoffen en eventueel make-up van de huid te reinigen. De tweede keer reinig je de huid en de porie pas echt goed en daardoor wordt het volgende product dat je aanbrengt nóg beter opgenomen! Deze stap is erg belangrijk en mag je nooit overslaan! Je kunt ervoor kiezen om twee keer met hetzelfde product te reinigen. Maar als je je huid goed wilt aanpakken en verzorgen, gebruik je twee verschillende cleansers. Kies bijvoorbeeld voor een extra cleanser met zuren. Hierdoor wordt de huid intensief gereinigd en het verwijdert dode huidcellen.

 

Stap 2: Verzorgen & stimuleren

Nadat je je huid hebt gereinigd is het tijd om de huid te verzorgen en te stimuleren. Dit doe je met een product dat past bij jouw huid. Het product bevat een hoge dosering ingrediënten die jouw persoonlijke huidprobleem aanpakt. Het serum gebruik je na het grondig reinigen van de huid, zodat de werkzame stoffen die het product bevat optimaal worden uitgenomen door de huid. Het kan zo zijn dat je 's ochtends een ander serum gebruikt dan ’s avonds. Maar hoe bepaal je nou welk serum bij jou past? Dit leg ik later in deze blog uit.

 

Stap3: Een UV-bescherming (dagcrème) of nachtcrème

De laatste stap is het beschermen of herstellen van de huid, oftewel ‘protect’ of ‘repair’. Afhankelijk van het dagdeel gebruik je een zonnebescherming of een nachtcrème. In de ochtend gebruik je een product voor bescherming. Dit is een dagcrème met een SPF 30 of hoger. In de meeste dagcrèmes van SkinClinic zit een zonbescherming. Wist je dat overmatige blootstelling aan UV-straling kan zorgen voor rimpels en fijne lijntjes, verminderde huidelasticiteit en pigmentschade? Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk altijd een SPF te smeren. Smeer als je langdurig in de zon zit de huid om de twee uur opnieuw in. ’s Avonds sluit je je huidverzorgingsroutine af met een herstellende nachtcrème. Deze stap wordt repair genoemd. Een goede nachtcrème bevat een hoge dosis ingrediënten die je huid herstellen, voeden en eventueel corrigeren tijdens je slaap.


Maar hoe kies je de juiste producten voor jouw skincare routine?

Niet elke huid is hetzelfde. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de wensen en behoefte die jouw type huid nodig heeft.

Kies altijd eerst je nachtcrème. Wat vind jij het meest storend aan je huid? Op basis daarvan kies je een nachtverzorging.

Als tweede kies je je serum. Het serum kies je bijvoorbeeld op basis van een tweede huidprobleem. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld de hydratatie wilt verbeteren. Ook dit is per huidtype verschillend.

Als derde kies je een dagcrème met bescherming. Heb jij een droge huid die trekkerig aanvoelt? Dan kun je kiezen tussen 2 hydraterende dagcrèmes. Heb je juist een vette huid met veel talg? Kies dan een matterende dagcrème.

Als vierde kies je je cleanser. Je kunt kiezen tussen een cleanser met of zonder zuren en op gel- of melkbasis. Welke het beste is voor jouw huid zal blijken uit een huidanalyse.

Als je deze 4 basisproducten gebruikt, dan ben je al goed bezig met het verbeteren van je huid! Ik kan me voorstellen dat je niet weet wat de wensen en behoeften zijn van jouw huid. Ik geef met alle liefde gratis huidadvies! Maak hiervoor een afspraak of neem contact op!

Schoonheidssalon Rosmalen voor Eczeem couperose, huidveroudering, droge huid, pigmentvlekken, rosacea, psoriasis, eczeem

Wist je dat..... 

1. Je huid ongeveer 15% van je totale lichaamsgewicht uitmaakt?
Geruststellende gedachte als ik op de weegschaal sta. Ik heb gewoon een zware huid.

2. De gemiddelde volwassene bijna 2 vierkante meter huidheeft die meer dan 17 meter aan bloedvaten bevat?

3. Een enkele vierkante centimeter van de huid ongeveer 300 zweetklieren heeft?
Nu snap ik waar al het vocht vandaan komt bij een opvlieger.

4. De dikste huid  zich op uw voeten bevindt en het dunste deel van de huid zijn uw oogleden?

5. Uw huid zichzelf  elke 28 dagen vernieuwd en elk jaar ongeveer 9 pond dode huidcellen afwerpt?
Dat merk ik dan weer niet op de weegschaal. Maar wat ik wel een geruststelling vind is dat je iedere 28 dagen een nieuwe kans hebt weer beter voor je huid te zorgen. Het is nooit te laat om te beginnen.

6. Een deel van het stof in uw huis zelfs dode huid is?
Getsie, ik ga direct stofzuigen.

 7. Uw huid enkele zenuwen heeft die verbonden zijn met je spieren om je te helpen sneller te reageren op extreme temperaturen of pijn?
Zoals hard wegrennen als ik eigenlijk in een dompelbad moet?

8. Veranderingen in uw huid  vaak een waarschuwing kunnen zijn voor een medische aandoening of veranderingen in de gezondheid van uw lichaam?
Toch wel serieus dus...

9. Er ten minste vijf soorten receptoren zijn in de huid die reageren op pijn en aanraking?

10. Slaap essentieel is voor een gezonde, levendige en jeugdige huid?
Daarom zeg ik nu, slaap lekker voor straks!

Welke positieve werking heeft Centella Asiatica voor onze huid?

Centella Asiatica heeft een helende, antibacteriële werking voor onze huid en is daardoor zeer geschikt voor de onzuivere huid. Het plantenextract zorgt er voor dat ontstekingen, zoals bij acne, worden verminderd en dat de huid herstelt zonder littekenvorming.

Verzorging voor de rijpere huid

Tijgergras is niet alleen effectief bij een onzuivere huid, ook de rijpere huid die eerste tekenen van huidveroudering toont, zal gegarandeerd blij worden. Centella Asiatica bevordert de eigen productie van collageen, waardoor je huid er voller uitziet. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels verminderd en ziet je huid er jonger uit!

Laat je huid stralen

Tijgergras werkt ook uitstekend bij een doffe huid. Doordat je bloedsomloop wordt gestimuleerd komt jouw natuurlijke glow weer naar boven en kun je afscheid nemen van je doffe huid!

Daarnaast heeft dit ingrediënt een verzorgende en kalmerende werking bij een verbrande huid. Per ongeluk iets te lang in de zon gezeten? Het heilzame effect van tijgergras kalmeert je huid, waardoor deze sneller zal herstellen en minder pijnlijk aanvoelt.

Oorspronkelijk komt het plantje uit India, maar het groeit tegenwoordig ook in andere warme, moerasachtige gebieden zoals China en Australië. De blaadjes en stengels worden gebruikt om een extract van te maken voor in de cosmetica industrie.

 

 

 

Schoonheidssalon Personal Touch Beauty Rosmalen probiotica in cosmetica creme

Probiotica

EEN GEZONDE HUIDFLORA: IS JOUW MICROBIOOM IN BALANS?

Een evenwichtig microbioom, gezonde huidflora? Je hoort en leest er steeds vaker over! Maar wees eens eerlijk, ken jij het belang van een gebalanceerd huidmicrobioom? En wist jij dat die vervelende puistjes maar ook die droge, geïrriteerde huid zomaar veroorzaakt kunnen worden door disbalans van jou microbioom?

GOEDE BACTERIËN

Net zoals in de darmen leven er op onze huid miljarden micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen, ook wel bekend als huidflora. Deze huidflora vormt het microbioom en omvat zowel goede als slechte bacteriën. Hoe beter de verhouding tussen de goede en slechte bacteriën, hoe gezonder je huidbarriere is en hoe beter je huid functioneert. Simpel gezegd zijn het de goede bacteriën, die een natuurlijk beschermlaagje van de huid vormen.

BELANG VAN EVENWICHT

Als we goed voor deze beschermende huidlaag zorgen en de micro-organismen in evenwicht houden, is onze huid veel beter beschermd tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden. Een gezonde balans van het microbioom versterkt het immuunsysteem, reguleert de pH-waarde, bevordert huidherstel en zorgt voor een optimaal hydraterend vermogen van je huid. Alle reden dus extra aandacht aan je huidflora te schenken! Zeker als je je realiseert dat ‘alleen als de microbiologische balans in orde is´, gezondheid en schoonheid van de huid tot op hoge leeftijd behouden kunnen blijven. Hoe goed de formuleringen en actieve ingrediënten van jouw serums of crèmes ook zijn, je kunt met je skincare routine alleen optimaal resultaat bereiken als je microbioom in balans is!

WEES LIEF VOOR JE HUIDMICROBIOOM!

Er zijn veel factoren die jouw microbioom uit balans brengen. Zo kunnen genetische aanleg, dieetvoeding, UV - straling en stress je huidflora in disbalans brengen. Maar wist je ook dat overmatige persoonlijke hygiëne veel beschermende bacteriën op de huid vernietigt? En dat de huidflora na chemo, bestraling of medicijngebruik ernstig verstoord kan raken? En ook het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan de huid belasten en verzwakken!  

HUIDPROBLEMEN ONTSTAAN DOOR DISBALANS

Is je microbioom uit balans, dan krijgen huidproblemen snel de kans om zich te ontwikkelen! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat huidproblemen als acne, ontstekingen, rosacea, psoriasis, puistjes, eczeem, psoriasis, jeuk, roodheid maar ook het ontstaan van een droge huid en vroegtijdige veroudering allemaal te linken zijn aan disbalans van het microbioom waarbij de slechte, ontstekingsbacteriën, de overhand krijgen.

OEPS…

En ja, helaas, wetenschappelijk onderzoek toont ook nog eens aan dat disbalans van het microbioom eerder regel dan uitzondering is. En dat dit directe invloed heeft op de gezondheid van onze huid én op de werking van onze dagelijkse huidverzorgingsroutines. Alle reden dus om je huidflora op peil te houden!

GEZONDE HUID MET PRE- EN PROBIOTICA

Is je microbioom om wat voor reden uit balans? Dan is er belangrijk werk aan de winkel! Gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Producten op basis van pre- en probiotica, helpen het ecosysteem van je huid weer in balans te brengen en ondersteunen een evenwichtig microbioom. Met deze producten overlaad je jouw huid met specifieke voeding voor goede bacteriën waardoor de slechte geen kans krijgen om zich te settelen of te vermenigvuldigen. Je kunt deze producten eigenlijk zien als de allereerste belangrijke stap naar een gezonde huid en hiermee leg je direct een stevige basis om verder te werken aan je huidwensen en huidproblemen doelgericht aan te pakken!

ALTIJD EN VOOR ELK HUIDTYPE!

Geef je huid die goede start met een evenwichtig microbioom. Prebiotica en probiotica zijn geschikt voor elk huidtype en met name een gevoelige, droge, geïrriteerde en beschadigde huid heeft er al snel veel baat bij. Maar ook als je geen huidproblemen hebt, is het zeer zinvol om ze te gebruiken. Ze houden namelijk het microbioom van je huid intact en werken ook nog eens preventief! Zo geef jij je huid die basis voor een gezonde en stralende toekomst!