VANAF WELKE LEEFTIJD GA JE NAAR EEN SCHOONHEIDSSPECIALISTE?
 

Veel mensen vragen zich af vanaf welke leeftijd je een schoonheidsspecialiste zou moeten bezoeken. Uit onderzoek is gebleken dat 21% van de Nederlanders van 20 jaar of ouder wel eens een professionele schoonheidsbehandeling ondergaat. Hoofdmotieven om naar een beautysalon te gaan zijn ontspanning en het optimaliseren van de huidconditie. Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste doet, ongeacht je geslacht of leeftijd, wonderen voor de huid.

Elke leeftijd heeft baat bij een goede huidverzorging

Huidverzorging is voor elke leeftijd belangrijk. Wat de specifieke behoeften van de huid zijn, is afhankelijk van je leeftijd. Bij kleine kinderen hoef je aan verzorging niet veel te doen en ook het dagelijks reinigen van de huid is op zo’n jonge leeftijd niet nodig. Het is voornamelijk zaak dat de barrièrefunctie van de huid wordt ondersteunt door bijvoorbeeld bescherming te bieden tegen weersinvloeden.

Voor jongeren in de pubertijd is het ook belangrijk om de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen. In deze levensfase verandert de huid waardoor het andere behoeften heeft. Het is raadzaam om de huid te beschermen tegen Uv-straling en om gebruik te maken van een goede hydraterende dag-, nacht- en oogcrème. Daarnaast is een dagelijkse reinigingsroutine een must. In de pubertijd laten dode huidcellen minder makkelijk los, produceren de talgklieren meer talg en wordt de huid steeds dikker. Deze ontwikkelingen kunnen puistjes en mee-eters veroorzaken. Een goede reiniging draagt bij aan het voorkomen en/of verhelpen van deze onzuiverheden.

 

Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint het huidverouderingsproces. De tekenen van dit proces zijn bij de één eerder zichtbaar dan bij de ander, maar vroeg of laat gaan we het allemaal merken. Met de juiste verzorging kun je huidveroudering vertragen en de huid langer jong houden.

De toegevoegde waarde van een schoonheidsspecialiste

Iedere huid is anders en heeft andere behoeften. De schoonheidsspecialiste kan door middel van een huidanalyse bepalen in welke conditie de huid verkeert en hier vervolgens een effectief behandelplan op afstemmen. Daarnaast is een huidanalyse essentieel voor het selecteren van de juiste producten. Verder is een professionele schoonheidsbehandeling over het algemeen uitgebreider dan de verzorgingsroutine die dagelijks thuis wordt uitgevoerd. Zo wordt de huid dieper gereinigd en behandeld met producten die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten. De huid krijgt als het ware een ‘boost’. Bovendien combineert de schoonheidsspecialiste een behandeling vaak met een gezichtsmassage. Een zachte massage bevordert de doorbloeding en verstevigt zo het bindweefsel. Ook verhoogt het de effectiviteit van verzorgingsproducten omdat de actieve bestanddelen beter opgenomen worden.

 

Op “jonge leeftijd” naar de schoonheidsspecialiste

Veel consumenten gaan pas naar een beautysalon als ze de eerste droogterimpeltjes ontdekken. Volgens merendeel van de schoonheidsspecialisten is dit eigenlijk te laat; door de huid preventief te behandelen blijft het goed vochtig en vet. Juist als je nog jong bent is het verstandig om de huid in goede conditie te houden; hier pluk je op latere leeftijd de vruchten van. Een 18-jarige die elke twee maanden een schoonheidsbehandeling ondergaat zal daar later zeker profijt van hebben.