Peelingen

Glycolzuurpeeling of Salicylzuurpeeling
Duur ca. 60 minuten
Prijs € 65,-

 

Peelingen Salicylzuur & glycolzuur

 • Glycolzuur van honing en rietsuiker

 • Salicylzuur van het boomschors van de wilg


Graag ontmoet ik u in mijn salon in Rosmalen (Hintham) voor een peeling, een oppepper voor uw huid. Een glycolzuurpeeling of salicylzuurpeeling is een behandeling met fruitzuren. Fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA), worden gewonnen uit fruit, vandaar de naam fruitzuren. Het wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken.

Glycolzuur dringt wat dieper in de huid door maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne. Omdat het minder irriteert is het ook geschikter voor de gevoelige huid.

De peeling verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidskleurverschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Kortom een oppepper voor uw huid!
 

De Werking:
De vijf voornaamste werkingen van glycolzuur/salicylzuurpeeling zijn:

 • Hydraterende werking: het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid), zodat de huid is staat is meer vocht vast te houden. waardoor de soepelheid wordt verbeterd.

 • Keratolytische werking: dit wil zeggen dat de bovenste huid lagen versneld afschilferen, waardoor celvernieuwing in de basale laag wordt gestimuleerd.

 • Exfolierende werking: dit betekent letterlijk het afstoten van de (bovenste) huidcellen.

 • Anti-oxidante werking: dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft.

 • De fruitzuren zorgen ervoor dat de huid steviger, gladder en fijner is en frisser oogt.

   

Indicaties:

 • Acne (-littekens)

 • Vette huid

 • Oppervlakkige pigmentvlekken

 • Fijne lijntjes

 • Grove poriën

 • Grauwe en vale huid

 

De Behandeling:
In de praktijk zullen we bij de intake in mijn salon in Rosmalen (Hintham) bepalen of uw huid een indicatie heeft voor een glycolzuurpeeling of een salicylzuurpeeling. In overleg met u stellen we dan een behandelplan. 

Bij een behandeling met deze peeling wordt eerst de huid gereinigd. Vervolgens kijken we of de huid comedonen (mee-eters), pustels (puistjes) en milia’s (gerstekorrels) vertoont. Deze zullen dan verwijderd worden. Hierna wordt het de peeling aangebracht. Als de peeling op de huid is aangebracht,kan dit een prikkelend, brandend of jeukend gevoel geven. Afhankelijk van huidtype, huidbeeld en huidindicatie wordt de tijdsduur van de peeling bepaald, wat meestal per behandeling 4 tot 7 minuten is. Vervolgens zal de huid geneutraliseerd worden en is het prikkende, brandende en jeukende gevoel meteen verdwenen. Na de behandeling kan de huid een lichte roodheid wat binnen 1 à 2 uur verdwijnt.

 

Aantal behandelingen met glycolzuur of salicylzuurpeeling:
Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en huidindicatie stellen wij een behandelplan op. Een peeling adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan voor optimaal resultaat. Het beste resultaat wordt na 4 tot 6 behandelingen verkregen. De behandelingen vinden doorgaans 1x per 2 weken plaats bij Personal Touch Beauty in Rosmalen (Hintham). Op basis van het resultaat en de huidreactie wordt het behandelplan aangepast. Eenmalig een behandeling is uiteraard ook mogelijk.

 

Na de behandeling:
Wij adviseren na de behandeling een zonnecrème met een factor 30 of hoger te gebruiken.

Adviezen:

 • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms afschilfering gaan vertonen.

 • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen. Bij korstvorming kunt u beter niet krabben of pulken aan de korsten.

 • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.

 • Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.

 • Er kunnen geen garanties gegeven worden over het resultaat.

 • Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

 • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming.

 • Gebruik altijd een zonbeschermingsproduct met een factor 30 of hoger.

 

Vergoeding:
Indien een peeling wordt ingezet bij acne of acnelittekens, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding. Hiervoor moet u dan wel aanvullend verzekerd zijn. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft.eft.

 

 

Meer info over de peelingen:

Salicylzuur

Behoort tot de Beta Hydroxy Zuren (BHA’s)

Fris, stralend en egaal
Salicylzuur wordt als exfoliant gebruikt voor de huid. Exfoliëren is een mooi woord voor het verwijderen van de dode huidcellen die zich voortdurend op je gezicht ophopen. Het resultaat: je huid is frisser, stralender en egaler. Je huid wordt namelijk dof en vaal als je die dode huidcellen niet regelmatig weghaalt.

Het weghalen van dode huidcellen met een zuur zoals salicylzuur noemen we ook wel chemisch exfoliëren. Een andere manier van exfoliëren is door met kleine korreltjes bevattende producten de dode huidcellen er als het ware ‘af te schuren’, ook wel scrubben genoemd. Dit noemen we mechanisch exfoliëren. Het grote nadeel van mechanisch exfoliëren is dat ook de gezonde huid snel beschadigd wordt.

Onderzoek wijst uit dat salicylzuur erg geschikt is voor de huid met acne en het zelfs kan verminderen.
Als je last hebt van een gevoelige huid kun je ook eens een exfoliant op basis van salicylzuur proberen. Over het algemeen wordt salicylzuur door alle huidtypen goed verdragen en is de kans op irritatie kleiner dan bij bijvoorbeeld glycolzuur.

 

Glycolzuur

Behoort tot de Alpha Hydroxy Acids  (AHA’s)

heeft onder andere een positieve invloed op pigment, veroudering en een droge huid en valt onder de groep 'fruitzuren'.

Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het ‘exfolieert’ de huid. Hoewel de natuur hier op jonge leeftijd geen hulp bij nodig heeft, wordt het voor de huid na het 30e levensjaar een stuk lastiger die dode cellen kwijt te raken. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt de huid dof en grauw en neemt de kans op het ontstaan van huidonzuiverheden en schilfers toe. Gebruik van een exfoliant is een geweldige manier om je huid weer die gladde en frisse uitstraling terug te geven. Ook kan je huid beter vocht vast houden en worden oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar. Alsof dat nog niet genoeg is, kan glycolzuur volgens onderzoek beschermend werken tegen schade door de zon. Dit betekent dat de kans op het krijgen van ouderdomsverschijnselen en huidkanker af zal nemen. Bij gebruik van hogere concentraties (> 15%) kan glycolzuur collageen en elastinevorming stimuleren.

Glycolzuur als mogelijke antioxidant.

Bij een onderzoek van Yale Medical school is aangetoond dat het aanbrengen van glycolzuur gedurende 7 dagen voor blootstelling aan de zon, roodheid en inflammatie met 16% verminderd. Het vermoeden is dat glycolzuur dus de actie van antioxidanten in de huid versterkt.

Blijf voorzichtig!

Met het gebruik van glycolzuur wordt je huid gevoeliger voor zonlicht. Dit komt door het verwijderen van dode huidcellen waardoor het stratum corneum (de bovenste huidlaag) dunner wordt. Beschermen tegen zonlicht wordt dus nog belangrijker wanneer je glycolzuur gebruikt. Doe je dit niet, dan kan glycolzuur juist het tegenovergestelde effect hebben.